ورناصری:
کمکاری در زمینه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر مشهود است
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه قطعات تولیدی در زمینه برق تجدیدپذیر عموما بومی هستند که استفاده از آنها ارتباط چندانی به نوسانات قیمت ارز ندارد، گفت: کمکاری در زمینه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور به شدت مشهود است.
علیرضا ورناصری در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از عدم توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور با وجود داشتن بیش از 300 روز آفتابی در سال، گفت: اگرچه ایران دارای سند ملی راهبرد انرژی است که وضعیت سبد انرژی در آن مشخص شده و با قرار گرفتن در کمربند خورشیدی و دارا بودن مناطق کویری و برخورداری از روزهای آفتابی فراوان در سال در بیش از دو سومِ مساحتش، از بهترین کشورهای جهان در زمینه قابلیتهای احداث نیروگاه خورشیدی است اما تاکنون از این فرصتها و منابع به درستی استفاده نشده است.
نماینده مردم مسجدسلیمان و لالی و هفتگل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده بود سالانه هزار تا ۵ هزار نیروگاه اضافه شود تا در انتهای برنامه ششم به 5 هزار از صدهزار مگابایت تولید انرژی خورشیدی و بادی دست یابیم یعنی 5 درصد تولید برق از انرژی خورشیدی و بادی باشد که این مهم نیز محقق نشد.
وی با بیان اینکه پتانسیل بالای منابع انرژیهای تجدیدپذیر اعم از بادی و زمینگرمایی نیز در کشور قابل توجه است، توضیح داد: گرانی تجهیزات مورد نیاز بهعنوان موانع توسعه همگانیِ استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر ارتباط چندانی به نوسانات ارز ندارد چراکه اغلب قطعات بومی است که با ارائه تعرفه تضمینیِ ثابت و تسهیلات به مردم، جهت توسعه زیرساختها و تسهیلِ استفاده عمومی قابل دسترس هستند.
وی بیان کرد: همچنین روندهای پرشتاب جهانی در این مسیر( از 19 به 28 درصد طی دهه اخیر) هم حاکی است بهترین گزینه برای تنوعبخشی به سبد انرژی کشور، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است، ضمن آنکه باید به توسعه نیروگاههای دیگر تسریع بخشید تا تأمین برق پایدار برای کشور فراهم باشد لذا ضروری است با توسعه سیاستهای تشویقی، انتقال فناوری و بومیسازی این مهم در کشور مورد توجه واقع گردد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همچنین ارتقاء توان عملیاتی نیروگاهها با کمک دانشبنیانها باید بیش از پیش محوریت یابد تا حتیالامکان بدون اضافه کردن سوخت و بدون سرمایهگذاری گسترده به افزایش تولید برق برسیم.
ثبت دیدگاه