هفتکل به لری هٱفکاٛل (هفکل) ( تلفظ راهنما·اطلاعات) شهری است در استان خوزستان که در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۰۶ خورشیدی با به نفت رسیدن چاه شمارهٔ یک در دشت طوف سفید، دومین شهر نفتی ایران لقب گرفت و نامش را هفتکل گذاشتند.این شهر از امنترین وآرامترین شهرهای ایران با مردمی بسیار خونگرم و مهمان نواز میباشد میدان یا فلکه مرکز شهر با نام فلکه ساعت شناخته میشود که هر روز تعدادی از کارگران ساده جهت پیدا کردن کار در آنجا با سرپرستی سید محمود موسوی جمع میشوند، سید محمود موسوی(ایران نژاد) یکی از قدیمی ترین ساکنان هفتکل بوده که پدر بزرگ وی نیز به همراه سران قشون بختیاری در مدت حضور انگلیسیان در جنگ دوم جهانی علیه آنها تاخته اند.
این شهر هماکنون دومین شهر نفتی خاورمیانه محسوب میشود.و از ۲۴ چاه نفت این منطقه سالیانه بالغ بر ده میلیون تن نفت استخراج میشود.بنا به گزارش نشریهٔ هفتگی هفت روز در هفتکل و نفت سفید، هفتکل و نفت سفید روزانه یکصد و شصت و هشت هزار بشکه نفت خام تولید و صادر میکردند. هفتکل به جز نفت و گاز، معادن سنگ، گچ و آهک نیز دارد.ورود صنعت نفت به شهر هفتکل باعث ایجاد مدرسه، فرودگاه، جاده، سیستم آب و فاضلاب، بهداشت و درمان، بیمارستان، خدمات رفاهی و اجتماعی در منطقه شد. هنگام ورود صنعت نفت به این شهر جامعه آن عشایری بود و نفت برای این که به بقای خود ادامه دهد بافت این جوامع را از عشایری به شهری تغییر داد و نیروهای تحصیل کرده از داخل و خارج کشور را جذب کرد.
- شرکت سیمان خوزستان در کیلومتر جاده ۲۲ هفتکل قرار دارد که روزانه ۸٫۸۰۰ تن سیمان تولید میکند.
- دو معدن مهر آباد و نمره یک دو منبع بزرگ تولید سنگ گچ در استان هستند، همچنین ۲۷ کوره آهکپزی در هفتکل فعال است.
- صنعت قالیبافی در هفتکل رونق دارد. هفتکل یکی از مراکز عمدهٔ تولید گلیم در استان خوزستان است و محصولات آن به کشورهای خارجی صادر میگردد.
نفت و گاز
نخستین چاه نفت هفتکل در سال ۱۳۰۶ حفر شد و میدان نفتی هفتکل، سالها بزرگترین تولیدکنندهٔ نفت ایران بود.که از ۱۵ حلقه چاه نفت حفاری شده تا سال ۱۹۶۴ میلادی، سالانه ۹٫۵ میلیون بشکه نفت، صادر میشد. این رقم در سال ۱۹۶۹ از ۱۱ حلقه چاه به ۱۱٫۳ میلیون بشکه و در سال ۱۹۷۰ از ۹ حلقه چاه به ۱۳٫۸ میلیون بشکه نفت افزایش یافت.هماکنون نیز روزانه حدود ۲۳ هزار بشکه نفت از میدان نفتی هفتکل تولید میشود.تازهترین مطالعات از بررسی عملکرد میدان نفت سفید نشان میدهد که از سال۱۳۲۴ (زمان آغاز بهرهبرداری از این میدان) تا پایان سال ۸۷، ۴۳۵ میلیون بشکه نفت و یک هزار و ۱۰۰ میلیارد فوت مکعب گاز گنبدی از این مخزن تولیدشدهاست.هماکنون نیز با ۱۶ حلقه چاه تولیدی، روزانه بهطور متوسط ۱۸ هزار بشکه نفت تولید میشود.
در سال ۱۳۱۳ خورشیدی نخستین حفاری به منبع عظیمی از گاز رسید که از نوع گاز مرغوب بود و روزانه ۱۶۰٫۰۰۰ متر مکعب گاز به مسجدسلیمان که در ۷۲ کیلومتری نفت سفید قرار دارد، توسط لولههای ۶٫۸ اینچی فرستاده میشد تا به سوخت توربینهای آن برسد.
ثبت دیدگاه